2014. augusztus 24., vasárnap

Melyik hajkefét vagy fésűt válasszuk?

Vékonyszálú haj: Fő problémája hogy a hajtőnek nincs tartása, szorosan a fejbőrhöz lapul, ezáltal nehéz formálni, jó frizurát készíteni belőle.
A dúsabb hatás érdekében ajánlatos körkefével szárítani a hajunkat.
Érdemes egy nap többször átkefélni a hajat egy puha vagy közepes keménységű vaddisznósörte hajkefével. 

Vékonyszálú, ritkuló haj: Minél kevesebb hajszálunk van, annál ritkább a haj. Ez főként öröklődés, kor, trauma, hormonális változások miatt alakul ki.
Mindenképpen puha kefe a javasolt ehhez a típushoz. 

Középvastag haj: Ez a hajtípus a legkönnyebben kezelhető. Általában fényes, nem szárad ki könnyen, egyszerűen formázható. 
A legtöbb hajkefe megfelelő hozzá, de azért érdemes egy közepes vagy kemény sörtéjű hajkefét választani a napi ápoláshoz. 

Vastagszálú haj: Hasonló problémákkal küzd mint a vékonyszálú haj. 
Ajánlatos hajmosás után megszárítani a haj kb. 80 %-át mielőtt formázni kezdenénk. Használjunk kifejezetten kemény kefét vagy olyat ami pluszban nejlontüskéket tartalmaz.

Göndör haj: Hajlamos a gubancolódásra, általában száraz tapintású, könnyen töredezik. 
Hajmosás után érdemes kibogozó lapkefét alkalmazni és utána hagyni a hajat magától megszáradni. 

Száraz haj: A száraz haj sérülékeny, ezért különösképpen fontos hogy odafigyeljünk a megfelelő hajkefe kiválasztására. A szárazság oka lehet a faggyúmirigyek nem megfelelő működése, napkárosodás, túlzott vagy erős vegyi anyagok alkalmazása. 
Mindenképpen sörtés hajkefét használjunk.

Zsíros haj: Okozója a túlzott faggyútermelés vagy a gyakori hajmosás. Ennél a típusnál érdemes a hajat kisimítani az arcból hogy a faggyú ne tömítse el az arcbőr pórusait. Használjunk ritka fogú, kibogozó fésűt.

Statikus haj: Amikor a hajszálak összevissza szállnak, főleg fésülés után. Ezt a dehidratáltság okozza, általában téli időszakban gyakori. Érdemes minél kevesebbszer fésülködni. Használjunk hajkondicionálót, és antisztatikus hajkefét. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése